Новите рискове за кибер сигурността

Коментар на Гари Стийл, изпълнителен директор на Proofpoint за телевизия Bloomberg

11.09.2015 | 16:08 Редактор: Георги Стоянов
Новите рискове за кибер сигурността

Ето и една акция, която следим – акциите на Palo Alto Networks скочиха след публикуването на силните резултати за четвъртото тримесечие на тази компания за кибер сигурност. Акциите на друга компания за кибер сигурност, които следим са тези на Proofpoint. Те поскъпват заради прогнозата на  Palo Alto. По-рано тази седмица разговаряхме с изпълнителния директор на Proofpoint за следващото поколение в кибер сигурността.

Гари Стийл, изпълнителен директор на Proofpoint:

Още по темата

Най-големият рисков фактор днес са е-мейлите. Защото именно там хакерите атакуват отделни хора в дадена компания.

Разглеждаме социалните мрежи и мобилните устройства по-скоро като развиващи се област, по отношение на която организациите все още са уязвими.

Те търсят по-добра защита именно там. Виждаме обаче голям брой Phish атаки. Те се осъществяват преди всичко посредством уайърлес.

ФБР наскоро отправи предупреждение в тази област, защото тези атаки станаха толкова широко разпространени.

Видяхме как организации към финансовото министерство станаха обект на подобни атаки.

Виждаме, че корпоративните мениджъри често са по-уязвими, тъй като е по-вероятно да кликнат върху линк, който съдържа зловреден софтуер.

Мисля, че реалността днес е, че положението със сигурността е толкова различно, че отношението ни трябва фундаментално да се промени.

Организациите трябва да приложат технологии от следващо поколение, за да гарантират, че са добре защитени от това следващо поколение атаки.