Facebook търси хора за над 1100 позиции

Персоналът на компанията се е увеличил с 44% в рамките на 12 месеца

20.01.2015 | 14:07 Редактор: Мариета Иванова
Facebook търси хора за над 1100 позиции

Facebook обяви 1159 нови работни места, съобщава CNN Money, позовавайки се на информация на компанията. От медията отбелязват, че социалната мрежа продължава с плановете за агресивен ръст от последната година и допълват, че за дванадесетте месеца към края на септември персоналът в компанията се е увеличил с 44%. Така, към цитирания период, за компанията работят 8,348 души, а окончателните данни към края на годината предстои да бъдат обявени.

Повечето от отворените позиции, посочени на сайта, са свързани с продажбите. От СNN Money информират за списък от 126 обяви за подобни позиции.

От медията отбелязват, че от социалната мрежа са насочили усилията си в нова сфера на генериране на ръст. Над 50 са свободните позиции, свързани с виртуалната реалност на Oculus, както и с опитите на социалната мрежа да осигури интернет достъп до различни части на света, посредством дрони. Търсят се още и специалисти по управление на персонала, които да се справят с подбора на големия брой нови позиции. От компанията не са коментирали плановете за увеличаване на персонала.

Ние сме амбициозна компания, управлявана от амбициозен изпълнителен директор“, коментира главният оперативен мениджър Шерил Сандбърг пред Reuters. - “Потребителите ни се увеличават, бизнесът ни се разширява и ние искаме да подкрепим това“.