IFA Берлин: Новите продукти на Samsung

04.09.2014 | 15:30 Редактор: Виктория Крумова
IFA Берлин: Новите продукти на Samsung

Септември ли е? Не сме ли на някое готино затворено място в центъра на града?

Вероятно сме на някое събитие на Samsung за представяне на новите модели.

На 4 септември 2014 на IFA в Берлин компанията представи три нови продукта - Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge и Gear VR.

Note 4 е флагманът при фаблетите на компанията. По-голям от телефон, по-малък от таблет. Разполага с 5,7 инчов супер-ярък и свеж дисплей. Но по-важното – може да се зареди до 50% само за половин час.

Note Edge разполага с революционен дисплей, който се извива по края на устройството. По този начин, имате достъп до често използвани приложения и данни без да променяте информацията на основния дисплей.

Gear VR е устройство за глава, което предоставя виртуална реалност. Създадено е в сътрудничество с Oculus и се задейства директно с фаблета Note 4. Това ще бъде интересна година за Samsung. Те са доста притиснати за пазарния дял.

В ниския пазарен сегмент са притиснати от евтините китайски производители, докато при скъпите устройства, компании като Apple и други подобни остават много конкурентни. Това, което виждаме днес тук, че докато Америка се чуди на къде да поеме, Samsung  залага на високия ценови клас. Големите представяния още за Motorola и Apple предстоят. Тогава ще видим, какви са измеренията на битката за луксозния клас.