Изчислителните облаци имат блестящо бъдеще

Керълайн Хайд, Bloomberg TV

17.06.2014 | 15:35
Изчислителните облаци имат блестящо бъдеще

 

Бъдещето на изчислителните облаци изглежда бляскаво, с предвидени 800 млрд долара инвестиции за 4 години /Gartner/. Чрез инвестиции в облаците, според консултатнтската група Mackenzie можем  годишно да добавим по 6,5 трилиона долара към глобалната икономика до 2025.

В същото време компанията за дялови инвестиции Northridge твърди, че половината от населението на САЩ все още не знае какво представляват изчислителните облаци. Повече от половината от американците предполагат, че ако времето е лошо, може да имате пробелми при свързването с облака и вашите данни.

Истината обаче е, че изислителните облаци не са нищо ново. Всъщност ние ги използваме, от както използваме gmail. Yahoo също използват технологията, както и приложението Bloomberg Anywhere, с което имаme достъп до Bloomberg от да речем мобилния си телефон или таблет.

Всички тези услуги се адаптират към изчислителните облаци. Става въпрос за достъп до вашите данни от растояние. Все едно вашето устройство е прозорец към вашите данни. Именно заради това тази технология може да даде толкова много на бизнеса и икономиката.
Защото тя освобождава хората от стационарните им работни места. Не е необходимо да сте на бюрото си, за да имате достъп до работната си поща или да прегледате ключови данни, свързани с работата ви.
Може да направеите това от разтояние. Може да го направите от всякъде, като използвате усройства работещи с изчислителни облаци.

Целият коментар на Керълайн Хайд от Bloomberg TV - във видеото.

 

London Technology Week, 16-20 юни 2014 организира над 200 събития, които трябва да бъдат посетени от повече от 30 000 души. Изложението трябва да покаже цифровия сектор в британската столица, който се очаква да добави 12 млрд паунда в икономиката и 46 000 нови работни места през следващите 10г.

Технологичният и информационен сектор в Лондон, ЮИ и Източна Англия, включително Оксфорд и Кеймбридж се развива бързо, по-бързо от калифорнийския и британската столица наема повече служители в областта на финансовите технологии, отколкото Ню Йорк и Сан Франциско.

Лондонският King's College и Университета Уорик, в партньорство с Нюйоркския университет смятат да основат през 2118 центъра Urban Science and Progress в Лондон, със седалище в Canada Water.