Конкурс за млади творци-визуални изкуства

University for the Creative Arts, Великобритания

27.05.2015 | 14:40
Конкурс за млади творци-визуални изкуства

Визуални артисти от България на възраст между 16 и 19 години могат да участват със свои идеи в конкурса, организиран от University for the Creative Arts, Великобритания. Участниците трябва да направят фотография, скица, рисунка или колаж и да я превърнат в пощенска картичка, която да изпратят на адреса на университета. Дизайнът трябва да е вдъхновен от ежедневна случка, новина от медиите или социалните мрежи. 

Международен арт конкурс, отворен и за български млади творци до 14 юли 2015 г.

Творбата трябва да е оригинална и да не е участвала в други конкурси. Задължително е  младежите да попълнят и форма за участие, която е публикувана на сайта на учебното заведение. Няма изискване за изпращане на  CV, информация за реализирани проекти до момента и др. На един артист е позволено да кандидатства само с една творба. Крайната дата за участие е 14 юли 2015 г.

Получените творби ще бъдат оценявани от жури като поне двама от оценителите ще бъдат преподаватели от университета. Наградата за първите трима класирани е  iPad. Оценката на журито ще бъде водена от оригиналността на произведенията, както и от начина по който е интерпретирана темата за ежедневието.

University for the Creative Arts е специализиран университет в областта на изкуствата във Великобритания, с над 150-годишна история. С достъпа до последни иновации в индустриите и уникална студентска артистична общност университетът дава голяма възможност за развитие на таланти. Завършили студенти на UCA са носители на престижните награди Оскар, световноизвестни дизайнери, популярни имена в областта на изкуства, архитектура, дизайн, мода, графичен дизайн, комуникации. Възпитаници на  университета са Карън Милън и Зандра Роудс, артистите Трейси Емин и Мартин Хендфорд (създател на книгата „Къде е Уолдо?”), режисьорът Гарет Едуардс („Годзила” и новата поредица „Междузвездни войни”).
Пълна информация за конкурса ще намерите на: http://www.ucreative.ac.uk/art-competition