Интересни филми за есента

Втора част на класацията

14.09.2014 | 13:29 Редактор: Ирина Георгиева
Интересни филми за есента

Изключително интересни филми се очаква да се прожектират по кината тази есен. Кои са те? Вижте класацията на Business Insider:

1. Св. Винсент ("St. Vincent")

По кината: Световна премиера: 23 октомври; в България: 31 октомври

Защо да го гледате: Филмът разказва историята на уморен от живота ветеран, който успява да се сприятели с младо момче, което наскоро се е преместило в отсрещния апартамент. Между Винсънт (Бил Мъри) и момчето бързо се заражда приятелство, което постепенно започва да променя живота и на двамата.

2. Нощна сянка ("Nightcrawler")

По кината: след 31 октомври

Защо да го гледате: Млад мъж, който е отчаян за работа, намира такава в опасната сфера на журналистиката на свободна практика. Заедно със своя партньор и бързата си кола, те започват да снимат редица престъпления като катастрофи, пожари, убийства, телесни повреди и още много престъпления. Те трябва да са много бързи и да стигат до местопрестъплението на време, като всеки вой на сирена е сигнал за тях, че нещо се е случило. Колкото по-шокиращи са заснетите кадри, толкова повече пари печелят. Това ги кара да доукрасяват снимките, ако те не са достатъчно шокиращи. Това е сюжетът на филма, според Novi-filmi.eu.

3. "Rosewater" (букв. Розова вода)

По кината: след 7 ноември

Защо да го гледате: Филмът е базиран на реални събития и разказва за журналиста Мазиар Бахари (Maziar Bahari), който е бил отвлечен в продължение на 100 дни и разпитван по особено жесток начин в Иран.

4. Интерстелар ("Interstellar")

По кината: на 7 ноември

Защо да го гледате: Група изследователи използват новооткрита дупка от червей, за да прескочат човешките ограничения пред пътуването през пространството. Те преодоляват огромни разстояния при своето междузвездно (interstellar) пътешествие. Такъв е сюжетът според Kino.dir.bg.

5. Ловец на лисици ("Foxcatcher ")

По кината: Световна премиера: 14 ноември; в България: 20 февруари 2015г.

Защо да го гледате: Филмът е базиран на истински случай. Сюжетът разказва за милиардера и параноичен шизофреник Джон дю Понт, който построява в родния си щат Пенсилвания тренировъчен център за борби в свободен стил.  На същото място през 1996-та година той убива шампиона по борба и олимпийски медалист Дейвид Шулц. Наследник на огромно семейно богатство дю Понт се заключва в имението си след убийството и прекарва следващите два дни в преговори с полицията по телефона. По-късно става ясно, че милиардера е смятал Шулц за част от международна конспирация, чиято цел е била неговото елиминиране и заграбване на богатството му. Такъв е сюжетът на филма според Cinefish.bg.

6. Игра на кодове ("The Imitation Game") 

По кината: Световна премиера: 21 ноември; в България: 5 декември

Защо да го гледате: Бенедикт Камбърбеч е в ролята на Алън Тюринг - гениалния британски математик, логик, криптолог и компютърен учен, който ръководи екипа, разбил германския код Енигма и по този начин подпомогнал победата на съюзниците във Втората световна война. След войната, Тюринг подпомага разработката на компютри в Манчестърския университет, а през 1952 г., когато е на 39, е преследван от правосъдието за хомосексуални актове, считани тогава за незаконни. Такъв е сюжетът на филма според Kino.dir.bg.

7. Игрите на глада - Сойка присмехулка ("The Hunger Games- Mockingjay")

По кината: 21 ноември 2014г.

Защо да го гледате: Световният феномен „Игрите на глада“ продължава да поддържа разбушувалия се огън с новия филм „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част I“, който заварва Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) в окръг 13, след като тя буквално разрушава игрите завинаги. Под ръководството на Президент Койн (Джулиан Мур) и напътствията на доверените си приятели, Катнис разперва криле и се впуска в борба за спасяването на Пийта (Джош Хъчерсън) и един народ, вдъхновен от нейния кураж. Такъв е сюжетът на филма според Cinefish.bg.

8. Героичната шесторка ("Big Hero 6")

По кината: Световна премиера: 7 ноември; в България: 23 януари 2015г.

Защо да го гледате: “Big Hero 6“ разказва за детето-чудо в областта на роботиката Хиро Хамада, който се озовава в хватката на престъпен заговор, заплашващ да унищожи бързо развиващия се високотехнологичен град Сан Франсокио. С помощта на най-близкия си спътник, роботът Беймакс, Хиро се обединява с екип от начинаещи бойци, неохотно пристъпващ към важната мисия - спасяването на града. Такъв е сюжетът на филма според Cinefish.bg.

А вие избрахте ли си филм?