Кои са филмите, които трябва да гледате тази есен?

13.09.2014 | 13:51 Редактор: Ирина Георгиева
Кои са филмите, които трябва да гледате тази есен?

Това лято беше доста тежко и за киноиндустрията, отчитат от Business Insider.

Тяхно проучване показва, че освен ниското финансиране е имало и по-малко хитови филма.

Спадът обаче се очаква да се обърне през есента, когато огненото момиче Катнис Евърдийн се появи отново на големия екран, както и трилогията на "Черният рицар" на режисьора Кристофър Нолан.

От Business Insider направиха списък с филмите, които не трябва да пропуснете тази есен.

1. Изчезването на Елинор Ригби: Негово ("The Disappearance of Eleanor Rigby")

По кината: след 12 септември

Защо да го гледате: Амбициозен филм, който показва двете гледни точки от един разбит брак. Историята е представена първо от гледната точка на съпруга, който е собственик на ресторант, и след това от гледната точка на съпругата, която от своя страна планира да се върне отново в колежа. Във филма участват Джесика Частайн и Джеймс МакАвой. Продукцията е на режисьора Нед Бенсън. Той представя двоен филмов проект - “Изчезването на Елинор Ригби: Негово” и “Изчезването на Елинор Ригби: Нейно”

2. Скелети близнаци ("The Skeleton Twins")

По кината: след 12 септември

Защо да го гледате: Сюжетът на филма представя историята на двама братя близнаци, които след дълго време прекарано разделени един от друг, които изпитват затруднения в собствените си животи, решават да инсценират собствената си смърт по едно и също време, без да са се наговаряли за това. След тази случка те се събират отново заедно, като разбират, че двамата заедно могат да постигнат много повече в живота и това, че са живели заедно е било огромна грешка, пишат от сайта Novi-filmi.eu.

3. Еквалайзерът ("The Equalizer")

По кината: след 26 септември

Защо да го гледате: Преди „Закон и Ред“ да започне похода си към изчистване на улиците (и да наеме актьори от Бродуей) на Ню Йорк, имаше мъж един, който обяви война на престъпността: Това е Робърт МакКол (Дензъл Уошингтън), също така наричан и Еквалайзерът. Ако имате нужда от помощ за нещо криминално, нелоялно или просто нечестно, бившият агент от разузнаването ще помогне – и то безплатно. Всичко, което трябваше да направите е да се свържете с него с обява във вестника, а той ще да ви спаси. Разбира се, години по-късно, Холивуд мисли, че е добре да се свърже с Еквалайзерът, за да го включи в битка срещу портфейлите на доста хора. Такъв е сюжетът според filmi-z.com.

4. Не казвай сбогом ("Gone Girl")

По кината: от 3 октомври

Защо да го гледате: Ник Дън (в ролята Бен Афлек) е заподозрян в убийството на жена си. Дали обаче всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед? Познавайки режисьора Дейвид Финчър, надали. Ще разкрием истината от 3 октомври в кината.

5. „Whiplash”

По кината: след 10 октомври

Защо да го гледате: Филмът, който е описван като „Пълно бойно снаряжение” в Джулиард” и „емоционален и садомазохистичен педагогически трилър”, е с участието на Майлс Телър и Дж. К. Симънс и разказва за млад джаз барабанист, който мечтае за величие, но е смазан психически и физически от безскрупулен преподавател. Това пишат от Operationkino.net. Според тях може на пръв поглед да не звучи много вълнуващо, но отзивите са повече от фантастични – филмът спечели наградата на публиката голямата награда на журито в Сънданс, мина с голям успех в Кан на 15-дневката на режисьорите, а му предстои и показ в Торонто, което е достатъчен атестат за качество – и което е по-важното, рекламите му до момента изглеждат повече от отлично.

6. Убий пратеника ("Kill the Messenger")

По кината: на 10 октомври

Защо да го гледате: Филмът е вдъхновен от истински събития, пишат от Cinefish.bg. Джеръми Ренър изпълнява главната роля на разследващия журналист от вестник “San Jose Mercury News” Гари Уеб, който разкрива ролята на ЦРУ във въоръжаването на бунтовниците в Никарагуа и незаконното внасяне на наркотици в Калифорния. Но след като статиите насочват общественото внимание към случващото, Уеб се превръща в мишена на мистериозни организации и не след дълго това му коства работата във вестника. Екранни партньори на Джеръми Ренър са актьорите Оливър Плат, Майкъл Шийн, Анди Гарсия, Рей Лиота, Бари Пепър, Паз Вега и Мери Елизабет Уинстед.

7. Съдията ("The Judge")

По кината: след 17 октомври

Защо да го гледате: Престижният адвокат от града Ханк Палмър се завръща в родния си дом, където баща му, местният съдия, е заподозрян в убийство. Ханк се опитва да разбере истината и така се свързва отново с отчужденото си семейство. Във филма участват Робърт Дауни-мл., Дакс Шепард, Винсент Д'Онофрио, Робърт Дювал, Ерик Уест, Лейтън Мистър, Вера Фармига, Били Боб Торнтън. Режисьор е Дейвид Добкин.

8. "Fury"

По кината: след 17 октомври

Защо да го гледате: Това ще е може би единственият военен филм за 2014г. Посветен е на Втората световна война. Режисьор и сценарист е Дейвид Айер, а филмовите звезди Брад Пит, Шая Лебьоф, Логан Лерман, Майкъл Пеня, Джейсън Айзъкс и Скот Истууд изпълняват главните роли в този епичен екшън.

9. Човекът-птица ("Birdman")

По кината: след 17 октомври

Защо да го гледате: Майкъл Кийтън изпълнява главната роля на Ригън Томсън - залязващ актьор, известен сред публиката благодарение на изпълнението си на един от най-популярните супергерои на Америка. Докато се опитва да постави амбициозна пиеса на Бродуей Ригън прави всичко възможно за да се пребори със собственото си его, да събере отново семейството си и да даде нов старт на своята замираща кариера. Но пътешествието към себеоткриването и борбата за отминалата слава поставя Ригън в центъра на голям брой непредсказуеми и забавни ситуации, които постепенно започват да го променят, пишат от Cinefish.bg

Очаквайте останалата класация от филми на 14 септември.