Съдът изслуша четирима основни свидетели за стрелбата в Слънчев бряг

Георги Иванчев и Радослав Димитров са обвинени в опит за убийство на Митьо Очите

24.06.2016 | 16:20 Редактор: Тодор Петров
Съдът изслуша четирима основни свидетели за стрелбата в Слънчев бряг

Братята Калоян и Мартин Колеви, Младен Хайдутов и Радомир Георгиев са основните очевидци на конфликта в ресторант "4 you", при който бе убит 46-годишния гард Александър Алексиев, а несебърският бос Димитър Желязков-Очите бе тежко ранен.

Това стана ясно по време на приключилото преди минути заседание за мярката за неотклонение на Георги Иванчев и Радослав Димитров, обвинени в опит за убийство на Митьо Очите, съобщи "24 часа".

Според представителя на прокуратурата показанията на братята се кредитират с доверие, тъй като те не са участвали в конфликта, а са наблюдавали случващото се.

Събраните до този момент доказателства сочели, че първо е стрелял Георги Иванчев – с изправена ръка, на нивото на гърдите, а вторият изстрел е бил по посока на слабините на Димитър Желязков.

Обвиняемият Радослав е стрелял в Очите, докато един от неговите хора се е опитал да го закара до такси пред заведението. Произведените изстрели попаднали в гърба и единия крак на Очите.

Представителят на апелативна прокуратура е категоричен, че описаните от свидетелите факти съответстват на направената медицинска експертиза на Очите.