П. Вълков: Банковите акции ще са сред най-интересните, ако разходите за обезценки и нетния лихвен марж продължават да растат

Петко Вълков, изпълнителен директор Конкорд Асет Мениджмънт

07.08.2015 | 14:18 Редактор: Дориана Ранкова
П. Вълков: Банковите акции ще са сред най-интересните, ако разходите за обезценки и нетния лихвен марж продължават да растат

Петко Вълков, изпълнителен директор Конкорд Асет Мениджмънт, коментира в студиото на Investbook резултатите на компаниите от БФБ, които се отчетоха за второ тримесечие. Според него ниския петрол, спада на еврото кат цяло се отразява и на нашата икономика. Факт е,че експортно ориентираните компании у нас от 3-4 години показват един стабилен ръст на приходите и тази година очаквахме подобрението, което виждаме в Европа, да засили техните резултати и видяхме точно това, поясни Вълков.

Отчетите на банките също са особено интересни, подчерта изпълнителният директор на Конкорд Асет Мениджмънт. Като обясни, че едновременния ръст на разходите за обезценки и същевременно евтиното финансиране (покачване на нетния лихвен марж), ще са водеща тенденция ако се задържи. 

 

Водещи ли са дивидентите при избор на инвестиция у нас и какво означава слабия интерес на компаниите към увеличения на капитала през борсата. Още, коментар за компаниите от тежката индустрия, фармацевтичния сектор и услугите, може да видите в следващия видео материал:

 

Investbook с водещ Дориана Ранкова