Ford мести производството на Focus от Мексико в Китай

Компанията обяви инвестиция за 900 млн. долара в завод в Кентъки, с което ще опази 1000 работни места

20.06.2017 | 23:02 Редактор: Василена Василева
Ford мести производството на Focus от Мексико в Китай

Американският производител на автомобили Ford Motor заяви, че ще изгражда следващото си поколение малки автомобили за американските потребители в Китай, а не в Мексико, където компанията отмени плановете си за нов завод тази година, съобщава New York Times.

Изместването на продукцията на Ford Focus към Китай бе сред няколкото производствени ходове, обявени от компанията, и една от първите стратегически стъпки на новия главен изпълнителен директор Джим Хакет.

Ford заяви, че ще започне производството на Focus в Китай за глобалните пазари през 2019 г., след като приключи с продукцията на сегашната локация в Мичиган.

Компанията строеше завод за 1,6 млрд. долара за следващия модел Focus в Мексико, но срещна съпротива от страна на американския президент Доналд Тръмп и спря проекта.

Ford, който е вторият по големина производител на автомобили в страната след General Motors, съобщи още, че ще инвестира 900 млн. долара в завод в Кентъки, който ще произвежда нови версии на Ford Expedition и Lincoln Navigator. Компанията заяви, че инвестицията ще запази 1000 работни места в завода.

Снимка: Pixabay.com

Още икономически новини четете в Investor.bg