КРИБ не подкрепя исканата актуализация на бюджет 2015

Според бизнеса това е поредният отказ от реформи

29.10.2015 | 14:47 Редактор: Мариета Иванова
КРИБ не подкрепя исканата актуализация на бюджет 2015

От Конфедерацията на работодателите  и индустриалците в България заявиха, че не подкрепят актуализацията на бюджета за 2015 г. Според работодателската организация това е поредният опит от реформи. Позицията им е  била заявена по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, предава Агенция Фокус.

Преди дни стана ясно, че актуализацията се налага заради необходимостта от увеличаване на средставата за МВР и разплащането по еврофондовете.

Преди дни в предаването Денят ON AIR икономистът Георги Ангелов разясни, че към края на годината ще трябва да се разплатят много средства по еврофондовете с оглед на завършването на програмния период и допълни, че „голяма част от тях няма да бъдат възстановени“. Причината по думите му е, че много „министерства и ведомства всъщност са започнали да действат към края на срока, което означава, че няма техническа възможност парите да се разплатят и ЕК да ги върне на България тази година“. В предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria Ангелов коментира още, че МВР е тотално недисциплинирана структура. По думите му от вътрешното министерство никога не могат да се вместят в бюджета си, защото не се реформират.