Инвестиции в градско и регионално развитие - възможност за работа и за бизнеса

140 туристически атракции и паметници на културата са обновени през последните седем години

08.09.2015 | 12:33 Редактор: Ирина Георгиева
Инвестиции в градско и регионално развитие - възможност за работа и за бизнеса

За седем години сме реализирали инвестиции от 3.5 млрд. лева за градско и регионално развитие, включително и с програмите за транс-гранично сътрудничество. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на Четвъртата дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: ОП "Региони в развитие", предаде агенция "Фокус".

"Тези пари подкрепиха създаването на работни места и облагородиха градовете, променяйки обликът им и подобрявайки инфраструктурата им. Това е една много важна инвестиция, която в условията на криза беше основен източник на работа и възможности за бизнеса." - посочи министър Павлова. 

140 туристически атракции и паметници на културата са обновени през този период, което способства за благоприятното развитие на туризма в страната ни, коментира министър Павлова.

"Изградихме и 118 центъра за настаняване на деца, лишени от родителски грижи. 44 града имат обновена градска среда - паркове, градинки, училища, велоалеи и други. Изградени са над 1100 км Републикански пътища, които са изцяло рехабилитирани и ремонтирани. В седемте големи града на страната инвестирахме почти половин млрд. лева за нови системи за градски транспорт, което включва почти 300 нови превозни средства и интелигентни системи за контрол над трафика." - обясни още министър Павлова.