Дъдли: Решение за лихвите на Фед през септември сега е по-малко привлекателно

Коментар на Джули Хаймън за телевизия Bloomberg от Ню Йорк

27.08.2015 | 12:42 Редактор: Георги Стоянов
Дъдли: Решение за лихвите на Фед през септември сега е по-малко привлекателно

Искам да се върнем към извънредната новина – коментарите на Бил Дъдли. Джули?

Джули Хаймън: Искам само да повторя акцентите на Бил Дъдли, президент на Федералния резерв в Ню Йорк.

Той направи коментарите си на пресконференция и това, което се откроява е, че той каза, че решението за вдигане на лихвите през септември сега е по-малко привлекателно.

Още по темата

Всъщност Bloomberg публикува тази сутрин история, която може да намерите на Bloomberg.com, в която се казва, че сега трейдърите залагат, че вдигането на лихвените проценти ще се случи през октомври, въпреки че това формално не е обсъждано, защото след срещата на Фед през октомври няма предвидена пресконференция.

Самата Джанет Йелен обаче каза, че това не е пречка за вземането на подобно решение – дали има планирана пресконференция.

Фед винаги може да направи такава в последния момент. Ето някои от останалите акценти от изказването на Дъдли.

Освен че казва, че вдигането на лихвите през септември е по-малко привлекателно, той също така подчерта, че би искал да види допълнителни данни за икономиката, преди вземането на подобно решение.

Разбира се, това казва и самият Фед. Дъдли казва, че определено Китай е изправен пред предизвикателства.

Той коментира, че масивното поевтиняване на акциите там ще се отрази на богатството и допълни, че ние, тоест Фед, разглеждаме фондовия пазар през призмата на ефекта върху богатството.

Въпреки това той изтъкна, че корекцията на фондовия пазар трябва да е сериозна, за да се отрази на икономиката.

Той каза също, че забавянето в Китай има сериозни последици за суровините, но че базовата инфлация за сега е прилично стабилна.

Той също така коментира - не очаквайте цената на петрола да пада, а доларът да поскъпва безкрайно. Сега мисля, че имаме и неговите коментари на живо. Чуйте:

Бил Дъдли, президент на Федералния резерв в Ню Йорк:

От моя гледна точка, в този момент, решението да започнем процеса на нормализация на срещата на Фед през септември изглежда по-малко привлекателно, отколкото преди няколко седмици.

Подобна нормализация обаче може отново да се окаже привлекателна в навечерието на срещата.

Джули Хаймън: Един вид той направи това изявление и даде повече тежест на идеята, която витае сред пазарните участници през последните няколко дни, че лихвите няма да бъдат повишени през септември.