Борисов нареди на Лукарски- до 22 август всички бензиноколонки да имат нови пломби

Проверка по нареждане на прокуратурата показала нарушения при търговията с горива на дребно

19.08.2015 | 16:38 Редактор: Мариета Иванова
Борисов нареди на Лукарски- до 22 август всички бензиноколонки да имат нови пломби

До 22 август всички бензиноколонки в страната да имат нови пломби, разпореди премиерът Борисов по време на заседанието на Министерския съвет днес- 19 август.

„Разпореждате денонощно да препломбират. В събота всичко да е препломбирано”, нареди премиерът, обръщайки се към министъра на икономиката. - „До петък искам от министър Лукарски всяка от тези агенции - численост, заплати и каква е функцията им. Защо едната проверява, а другата поставя /пломби/”, заяви още Борисов.

До нареждането се стигна след като преди това от думите на финансовия министър Владислав Горанов стана ясно, че при направена проверка от МВР, НАП, Агенция Митници и Държавна агенция Метрология и технически надзор по разпореждане на Прокуратурата са установени множество нарушения при търговията с горива. Горанов препоръча още да бъде засилен контролът на продажбата на горива, както и да бъде направено нови пломбиране на бензиноколонките, тъй като настоящото позволявало да бъде свалена пломбата без да се нарушава целостта на знака и по този начин да бъдат извършвани злоупотреби, от които в крайна сметка страдат, както потребителите, така и държавната хазна.