777 проекта по ОП Иновации и конкурентоспособност- подадени онлайн

За първи път няма опашки в последния момент, отбеляза в Twitter профила си вицепремиерът Томислав Дончев

09.07.2015 | 14:56 Редактор: Мариета Иванова
777 проекта по ОП Иновации и конкурентоспособност- подадени онлайн

777 проекта по ОП Иновации и конкурентоспособност са подадени онлайн към 8 юли, когато изтече срокът за желаещите да получат еврофинансиране от секторите на нискотехнологичните и средно нискотехнологичните  промишлени производства. Това отбеляза в Twitter профила си вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев. Той също така подчертава, че се очакват да бъдат получени още 100 проектни предложения, изпратени по пощата по същата мярка, както и че „за първи път няма опашки в последния момент“.

Припомняме, че  първата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ за новия програмен период е одобрена на 7 май 2015.

Процедурата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектите следва да са насочени към подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия, а бъдещото им изпълнение да е  на територията на Република България.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 293 374 500 лева.

До 8 септември ще се приемат проекти на компании от секторите на високотехнологичните и средно високотехнологичните  промишлени производства, а до 9 ноември 2015- от секторите на интензивните на знание услуги.