Проверяват хотели с услуга all inclusive в Слънчев бряг

В седмицата 8 – 16 юни са проверени 67 обекта

15.06.2015 | 12:22 Редактор: Мариета Иванова
Проверяват хотели с услуга all inclusive в Слънчев бряг

В курорта Слънчев бряг започнаха масови проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата all inclusive, съобщи директорът на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, цитиран от Dnes.bg.

За изминалата седмица са проверени 67 обекта. От тях 15 са временни обекти за бързо хранене, 20 обекти са за търговия на дребно, 4 са заведенията за обществено хранене и предлагащи услуги "ол инклузив”. Проверени са и 28 други заведения за обществено хранене.

Съставени са два акта за установяване на административно нарушение за непредставени здравни книжки на персонала. Издадени са 7 предписания за открити несъответствия в сградния фонд и оборудването. Целенасочените проверки ще продължат през целия летен период.

"По всяка вероятност много от временните обекти нямат издадени удостоверения - разрешителни от Агенцията по безопасност на храните", каза още д-р Митев, цитиран от "Фокус".

Проверките са извършени от служителите на Агенцията в Бургас с помощта на инспектори от Айтос и Карнобат, които ще се включат активно в проверките през цялото лято.

С голямо празненство вчера официално беше открит туристическият сезон в курорта. На тържеството присъстваха над 500 души. Оркестърът на Военноморските сили даде начало на вечерта, а министърът на туризма Николина Ангелкова пожела успех на всички, заети в бранша.