Грийн напусна Thomas Cook

26.11.2014 | 13:13
Грийн напусна Thomas Cook

Thomas Cook Group Plc съобщи, че директорката Хариет Грийн, на която се приписваше възстановянето на 173-годишната туристическа компания подава оставка.

При новината акциите на компанията изгубиха 24%, съобщава Bloomberg.

Изненадващият ход на 52-годишната Грийн бе последван от съобщение на компанията, че назначава на поста Питър Франкхаузер, който преди година стана главен оперативен директор.

Председателят Франк Мейсман съобщи в конферентен разговор с журналисти на 26 ноември, че оставката на Грийн бележи смята в посоката на компанията от преструктуриране към изпълнение на стратегията. Франкхаузер има повече опит в туризма, добави Мейсман.

"Стратегията е тук и няма да се промени, сега става дума за нейното изпълнение", каза Мейсман. "Опитът на пазара е много важен", каза още той, добавяйки, че след 13г. в Thomas Cook новият главен изпълнителен директор е "опитен експерт в туризма".

Преди да стане главен оперативен директор Франкхаузер е отговарял за Thomas Cook Великобритания и континентална Европа. Грийн заемаше поста главен изпълнителен директор от 2г., съобщи компанията.

 

Загубата след облагане с данъци на Thomas Cook бе 115 млн паунда за годината, приключила на 30 септември в сравнение ссъ загубата от 213 млн паунда година преди това, съобщи компанията.