Авиационният кетъринг не прави компромис с качеството

13.11.2014 | 16:53
Авиационният кетъринг не прави компромис с качеството

Луксозната храна в самолетите не намалява.

Майстор-готвач Пламен Зарков казва, че в авиационния кетъринг се търси международна кухня с високо качество.

Още по темата

Качеството на самолетната храна никога не е падало, дори във времената на криза, а икономиите са били единствено в декорацията и количеството в икономична класа, обяснява мениджърът по качеството Полина Николова.

Зарков и Николова работят в "Silver Wings", компанията, която приготвя храната за големите авиопревозвачи на летище София.

Още по темата

На 13 ноември "Silver Wings" откри нова производствена сграда, в която се прави пълно меню за превозвачи като British Airways, Air France, Emirates, Qatar Airways, Bulgaria Air, Lufthansa, Wizz Air и др., изпълняващи полети от летище София.

LSG Sky Chefs, един от партньорите в Silver Wings обяви на 13 ноември разширяване на бизнеса си с дългогодишните си партньори Emirates, Ethihad и Qatar Airways в няколко локации по света.

"Близкоизточните авиокомпании са много важен и стратегически клиент на LSG Sky Chefs", каза за Bulgaria On Air Алфред Риглер, главен оперативен мениджър за Европа, Близкия Изток и Африка на LSG Sky Chefs на откриването на сградата на Silver Wings.

Производствената мощност на летище София е напълно оборудвана за приготвяне на халал храна.

LSG Sky Chefs обслужва Emirates в 18 локации по света, една от които в София и една във Великобритания, чрез джойнт венчър с Alpha LSG, съобщава LSG-Lufthansa Service Holding на сайта си.

В отговор на нарастващия натиск ценови натиск и тежката конкуренция в производителите на храна на борда на самолетите Silver Wings търсят партньорства за излизане на нови пазари и разработват нови продукти.

Производствената сграда разполага със собствена сладкарска работилница, в която работят шестима майстори.

Майстор-сладкар Цветанка Андреева ни показа своите произведения, създадени от най-екзотични продукти и първокласен шоколад.

 

Вижте още в специалния ни репортаж: