Да заблестим на 31 декември

Съществува поверие, че както посрещнем Новата година, така ще ни върви през всичките 365 дни

25.12.2015 | 12:05 Редактор: Ирина Георгиева
Да заблестим на 31 декември

От Мартина Ганчева

Суетенето около коледната елха вече поотмина, наред е еуфорията от приближаващия 31 декември. Съществува поверие, че както посрещнем Новата година, така ще ни върви през всичките 365 дни. Затова е важно предварително да се погрижим за самочувствието си в празничната вечер, за да сме неотразими, когато стрелките на часовника започнат да се събират. Как да бъдем неустоми и ослепителни на връх Нова година? Екипът на Днес потърси отговор. 

Подобно на Пепеляшка, всяка жена иска да изглежда ослепително красива в полунощ на 31-и декември. В навечерието на празника посетихме салон за красота в столицата, за да разберем какви са начините и тенденциите. Наши любезни гидове бяха Гергана Бангеева - директор „Обучения“, Cuccio България, която се занимава с маникюр от над 20 години и е първата българка, участвала като съдия в международния конкурс по ноктопластика „Nailympia“ в Лондон и фризьорът Георги Петков. 

Тя готви със страст. Готви, но не какво да е, а грим. И докато много жени умират да приготвят мъфини, торти и ексцентрични манджи за Новогодишната трапеза, чаровната Надя Костова „забърква” минерална козметика. Нейната разтоварваща терапия и тайна за красота са минералните пудри, балсамчета за устни и всякакви разкрасителни мазила, с които изглежда още по-ослепителна. Дни преди Нова година екипът на предаването Днес се срещна с Надя, за да ни разкрие магията на минералния грим.

Как маникюрът може да се превърне в бижу, истински шедьовър, а прическата да е финален щрих? Ето какво още споделиха за Днес Гери и Жоро. 

В какъв стил ще посрещнете новогодишната нощ зависи най-вече от мястото на събитието. Разбира се, фигурата и личния почерк също са от значение. 

Какво по-хубаво от това да посрещнете новогодишната нощ на изискано парти в реномиран ресторант? Изтънчената обстановка налага елегантен стил в облеклото. Дълга официална рокля от ефирна материя е възможно най-добрият избор. Черно, червено, златисто, сребристо и лилаво са фаворитите при цветовете, но може да импровизирате според личния си стил. Съчетайте с изискани бижута и класически официални обувки.

Обичате да се забавлявате в шумна компания с танци до зори? Дискотеката е вашето място за посрещане на новогодишната нощ. Под светлините на прожекторите ще ви трябва секси облекло. Мини рокля е най-добрият избор. Черното е абсолютен фаворит при цветовете, но може да заложите и на неонови цветове или бяло, което ще отразява светлините.

Искате да посрещнете новогодишната нощ далеч от дома? Една екскурзия в близката или далечна чужбина ще ви зареди с празнично настроение за месеци напред. Независимо коя дестинация ще предпочетете, най-вероятно ще посрещнете новогодишната нощ в ресторанта на хотела. Най-подходящ е класическият стил в облеклото, а именно малка черна рокля.

Ако предпочитате да посрещате новогодишната нощ с роднини или приятелска компания на домашно парти, това не означава, че трябва да пренебрегвате стила. Свободна рокля, дънки и топ, панталон и блуза, изберете сами. Облечете нещо удобно, но в ярки цветове, така че да си създадете празнично настроение.

Решили сте да посрещнете новогодишната нощ сред природата – на вила в планината или на площада? Идеално, но се облечете топло. Дрехите и аксесоарите от кожа с косъм хем топлят, хем създават елегантна визия. За площада се облечете с дънки, топ, ботуши, яке, шапка, шал и ръкавици, а за вилата в планината свалете якето и зимното трио. Танци и песни на открито на площада или танци и песни до камината на вилата в планината, няма по-романтичен начин да посрещнете Новата година.

Украсили сме къщата, знаем как ще подредим празничната трапеза и какво ще сготвим, но въпросът „какво да облека“ за мнозина остава отворен. Как да постигнем уникален имидж, визия - екипът на предаването Днес среща зрителите с Мила Атева и нейния таен шев. 

Срещата с добрия парфюм е като среща със стар приятел, не сте общували с години, а когато заговорите, сякаш времето спира и пак улавяте магията на общия език. А каква е магията на парфюма в Новогодишната нощ, на какъв аромат да заложим в последните часове от 2015г.? 

Според астролозите овенът като динамичен знак с голямо въображение и желание за романтика, трябва да заложи на роза, ангелика и канела. Телецът е упорит и гъвкав и трябва да подчертае независимия си дух с парфюми с аромат на грейпфрут, мускус и кокос. Близнакът може да изпъкне с флорални аромати като гардения, теменужки и пачули. От една страна родените под знака на зодия Рак имат приключенски и свободен дух, а от друга, обичат уюта на дома и семейството. Ето защо и ароматът, който слагат върху себе си трябва да им напомня за свободата или комфорта на дома. Ванилия, момина сълза, пачули и мандарина са подходящи за тях.

Лъвът е лидер и никога не се плаши от светлините на прожекторите. За да изпъкне, той е готов на всичко. За него подходящи са жасмин, лимон, бергамот, кардамон. Родените под знака на зодия Дева са перфекционисти и не избират лесно парфюмите си. Тъй като всеки детайл е от значение за тях, вероятно биха се спрели на деликатни аромати като роза, нероли и ванилия. Везните често се колебаят и се нуждаят от баланс. За да бъдат винаги в мир със себе си, е добре да изберат парфюми с аромат на ирис, орхидея и фрезия. Когато имат нужда от повече енергия, могат да добавят цитрусова нотка. Страстните и непоколебими Скорпиони се нуждаят от нещо наистина специално. Опияняващ микс на канела, пачули и тамян....И не забравяйте. Парфюмът се носи там, където искате да ви целунат. 

На 31 декември няма да има никакво място за стрес и умора. А ако са останали такива следи по лицето ни след поредицата фирмени партита и предколедни купони, можем да ги скрием с минерален грим. Как да се разкрасим с този вид козметика? 

И след палитрата от гримове, нюанси, стилове и аромати, накрая ви подготвихме една рецепта за щастлива Нова Година. 

Вземете 12 пълни месеца, като внимавате да са абсолютно чисти от минали спомени за горчивина, злоба, завист и ревност. Почистете ги от полепналата по тях омраза, премахнете всички петна от дребнавост и ги употребете така чисти и нови, като току-що излезли от огромния склад на времето. Разделете 11-те месеца на 30 или 31 равни части, а вторият - на 28 части. Приготвяйте само по един ден, по следния начин: Поставете в деня 12 части вяра, 11 части търпение, 10 части смелост, 9 части труд, 8 части надежда, 7 части преданост, 6 части щедрост, 5 части доброта, 4 части почивка, 3 части молитва, 2 части размишление и 1 част добре обмислено решение. Излейте в цялата смес любов и примесете с енергия. Пригответе всичко с горещо сърце, гарнирайте с усмивка и с радост, след това сервирайте със смирение и скромност. Остават само няколко дни до Новата 2016г.