Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП: За намаляване на партийните субсидии, но не толкова драстично

ГЕРБ отново търси популизъм за постигане на обещанията си, каза социалистът Филип Попов пред Bulgaria ON AIR

10.05.2017 | 19:56 Редактор: Иван Берберов
БСП: За намаляване на партийните субсидии, но не толкова драстично

Намаляване на партийните субсидии е редно да има, но трябва да има баланс. Те бяха въведени, за да се избегне вмешателството на олигарси и задкулисни обръчи в политиката. Трябва да има намаляване на субсидиите, но не толкова драстично, колкото референдумът на Слави Трифонов предлага.

Това посочи депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Той заяви, че от партията му подкрепят идеята за мажоритарно гласуване, но не и по начина, по който е предложено в провелия се референдум.

"ГЕРБ отново търсят популизма и демагогията, за да реализират свое предизборно обещание. Ние предлагаме смесена мажоритарна система, която да е 50/50", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Филип Попов коментира и битката на омбудсмана Мая Манолова с действията на банките по отношение на правата на длъжниците.

"Това е наша последователна политика, ние я подкрепяме в битката ѝ с банките и своеволията по кредитите. Сега правилата са такива, че ако не бъде открит длъжникът, за да му бъде връчена призовката, тя се залепя на вратата на дома му. Оттам насетне всичко може да се случи с нея - и вятър може да я духне", обясни депутатът.

Попов предложи промяна в процедурата по издирване на задлъжнелите чрез по-старателно и настоятелно търсене.

"Ние от БСП предлагаме длъжникът да се търси три пъти в рамките на един месец, като един от дните да бъде в неработен ден. След това, ако пак не бъде открит, да бъде издирена работата му и чрез работодателя му да бъде връчена призовката", каза народният представител.

Вижте още!