Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Обединените патриоти: Другите партии заимстват идеи от нас

"Когато ние предлагахме 300 лв. пенсия звучеше нереалистично, а сега вече не", заяви Емил Димитров-Ревизоро пред Bulgaria ON AIR

21.02.2017 | 20:23 Редактор: Жанета Нейкова
Обединените патриоти: Другите партии заимстват идеи от нас

Обединени патриоти имахме една много хубава програма, която можеше да съществува и в този момент. Преди няколко месеца тази програма за някои депутати от парламента изглеждаше нереалистична, а сега всички те казаха, че е най-добрата и решиха да я направят и те самите. Когато ние предлагахме 300 лв. пенсия звучеше нереалистично, а сега вече не.

Емил Димитров-Ревизоро коментира в студиото на "Денят ON AIR" как, според него, ГЕРБ и други партии заимстват идеи от програма, която Обединените патриоти са се опитали да предложат на парламента преди време, но управляващите тогава са я видели като нереалистична. 

Пред Bulgaria ON AIR водачът на листата на Обединените патриоти за град Шумен подчерта, че не съществува негативизъм към ГЕРБ.

Той коментира как преди месеци Бойко Борисов е твърдял, че идеите, представени в програмата на Патриотите са невъзможни да се осъществят, а сега присъстват и в неговата предизборна програмата.

Идва обаче въпросът дали обединението ще постави условие, ако има евентуално партньорство с ГЕРБ след изборите, то да се случи без господин Борисов. 

"Не може да се поставят предварителни условия", отбеляза Димитров. 

Ревизоро коментира политическата обстановка в страната преди изборите на 26 март и определи, че в тях има нещо уникално.

"Не е важно кой ще е първи или втори, а кой ще е третият, който ще даде гласовете си на първия. Дали ще сме Обединените патриоти или друга формация няма значение. Тепърва ще се случват интересни неща", смята политикът. 

Запитан дали има напрежение при патриотите, Димитров отговори:

"Сега депутат си отива от една от формациите в обединението. Когато започнат да си тръгват хора един след друг, би трябвало да се запиташ защо. Този, който е шеф на формацията трябва да даде отговора", отбеляза той.