България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ обеща удвояване на учителските заплати с БВП от 120 млрд. лева

Категорично няма как да има коалиция с БСП, заяви Милена Дамянова в "България сутрин"

06.02.2017 | 08:37 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ обеща удвояване на учителските заплати с БВП от 120 млрд. лева

Милена Дамянова от ГЕРБ потвърди в "България сутрин" заявката на партията, че ако се върне на власт ще залага приоритетно на образованието и двойното увеличение на учителските заплати.

"Определяме образованието като национален приоритет. В ГЕРБ работим за БВП от 120 млрд. лева. Двойното увеличение на заплатите на учителите също е предвидено до края на мандата. Имаме изчисления, които се базират на развитието на икономиката. Бизнесът плаща заплатите в България", обясни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Милена Дамянова настоя, че партия ГЕРБ никога не е залитала в популистична посока. "Далеч сме от партиите, които в предизборна ситуация размахват лъжи и обещания", каза тя и добави, че разполагат с конкретен план на развитие и мерки, които се базират на изчисления.

Гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев обясни, че обещаното увеличение не се е случило до момента, защото управляващата партия е трябвало да плаща за "скъпите играчки на БСП като КТБ и Белене". 
 
Според Дамянова добре развита икономика се постига само с качествено образование, а заделените средства не трябва да бъдат по-малко от предходната. По думите й ГЕРБ за отделя по минимум 135 млн. годишно за образование. 

"Категорично няма как да има коалиция с БСП, ние сме прекалено различни", увери Милена Дамянова. Като естествен партньор на ГЕРБ в евентуално бъдещо управление тя посочи партия от семейството на ЕНП. По думите й партията би се коалирала с Реформаторския блок, "Воля" и "Обединени патриоти".