Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Дурчев: Стипендията на Bulgaria ON AIR и АУБ е за позитивните бизнес лидери

Той коментира и президентската надпревара в САЩ

20.10.2016 | 21:09 Редактор: Ирина Георгиева
Александър Дурчев: Стипендията на Bulgaria ON AIR и АУБ е за позитивните бизнес лидери

Основателят и шеф на All Channels Communication Group Александър Дурчев заяви в предаването "Денят ON AIR", че новият конкурс за стипендия на Bulgaria ON AIR и Американски университет в България (АУБ) се дава на хора, които имат позитивната представа за нещата, които се случват в България, в бизнеса и фактически това са настоящите или бъдещите бизнес лидери. 

"Изключително важно е тези хора да бъдат подкрепени финансово и морално, за да бъдат част от тази програма. Програмата е част от "Бизнес администрация" и много практичен начин как да структурирате бизнеса си, така че той да се случва по доста по-лесен начин", уточни той.

Програмата, която е на английски език, продължава 2 години като преминава през различни дисциплини, добави Дурчев. Той информира, че стипендията е 6000 евро, което е половината от таксата за цялата Програма. Ползите от нея са практични, посочи той.

Може да се кандидатства с есе, в което да се посочи положителна бизнес практика, заяви Дурчев и допълни, че пълна информация за нея може да се получи в сайта на АУБ.

В студиото на Владимир Сиркаров, Александър Дурчев коментира и президентските избори в САЩ. 

"Изборът на президент на САЩ не е безобидна тема и засяга пряко България. В момента се избира световен президент, а не такъв на една държава, тъй като от политиката на САЩ зависи какво ще се случи през следващите години", каза Дурчев.

"Голямата борба е кой ще хване масите и кой ще успее да заговори на езика им по най-убедителен начин", обясни той. По думите му заради това аргументите за дългосрочността на политиците стига до това какво ще се случи утре, кой какво е казал вчера, компромати и в крайна сметка в тези три дебата не стана ясно какво ще се случи утре.

"Начинът, по който Демократите водят кампанията е изключително агресивно, което може би е някакъв тотален прецедент. Може би е сигнал, че Хилари Клинтън не води с толкова много и има риск Доналд Тръмп да спечели", допълни Дурчев.

По думите му - това са неговите опасения, тъй като не знае кой от двамата е "по-голямото зло".