Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Седемте президентски кандидатури на РБ - желание за обединение

Кандидатът ни трябва да бъде изваден бързо на пистата, заяви депутатът от РБ Валентин Павлов пред Bulgaria ON AIR

29.07.2016 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
Седемте президентски кандидатури на РБ - желание за обединение

Седемте кандидатури на РБ показват желание за обединение. Има реални хора, които са достатъчно конкурентни да се явят в битката за президентските избори. Убеден съм в добрия резултат на РБ. 

Това заяви депутатът от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов в предаването Денят ON AIR, визирайки днешната среща на коалицията. На нея бяха издигнати седем имена, от които ще бъде излъчен кандидатът за президент на РБ.

"Във вторник ще обсъдим номинациите, като по най-бързия начин трябва да се обяви кой ще води битката на президентските избори. Нашият кандидат трябва да бъде изваден много бързо на пистата", каза още гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него би бил добър резултат за РБ, ако постигне по-висок процент от този на парламентарните избори. Д-р Павлов е категоричен, че позицията на ДСБ е ясна и в нея изобщо не присъства линията Русия. 

"Запад и ЕС е нашата посока. Ситуацията в Европа е изключително обезпокоителна и трябва да се намери изход. Президент, който има широка подкрепа, може да се справи с тези проблеми", посочи депутатът.

По повод кандидат-президентската двойка на патриотите в лицето на Красимир Каракачанов и Явор Нотев гостът в студиото на Владимир Сиркаров коментира: Поведението на Патриотичния фронт и "Атака" в парламента е по-различно от това в момента. Не го приемам и то 5 минути преди изборите.

Запитан за здравната реформа д-р Павлов изрази мнение, че тя категорично върви в правилната посока. Според него критиките към здравния министър Петър Москов са започнали от първия ден.

"Това е човек, който знае всеки един детайл от работещата част на здравната реформа. Подкрепям работата му и всички закони, които бяха приети в рамките на 10 месеца. Говори се за големия проблем с пръстовия идентификатор. Чухте ли от някой пациент да се оплаче? Става дума за политическа атака. Този екип се мъчи да промени статуквото, но на някои хора това не им харесва", коментира още народният представител от РБ.