Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Предсрочни избори или ново правителство - сценариите за Гърция

Към момента няма друга политическа алтернатива на Ципрас, отбеляза проф. Георгиос Плиос в ефира на Bulgaria ON AIR

08.02.2016 | 21:32 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Има различни сценарии за Гърция, посочи проф. Георгиос Плиос от Атинския университет в Денят ON AIR. По думите му единият са предсрочни парламентарни избори, а другият е за ново правителство, съставено от много партии, които да преодолеят трудностите.

Още по темата

"Засега положението в страната с оглед това, което става на гръцките магистрали е много трудно. То ще се затрудни още повече от петък. Трябва да разберем, че е създадена традиция на протестите в Гърция, според която се наложи да се затварят магистралите и хората да се откъсват от останалия свят. Това затруднява много нещата," - обясни проф. Плиос.

Проф. Плиос смята, че тези, които са против фермерите, не са останалите граждани на страната, а правителството и може би ЕС. Никой не знае и не може да разбере защо другите граждани трябва да плащат цената на тези протести, защото това все пак не е стачка, добави той.

"Ципрас и гръцкото правителство нямат друг изход освен да продължат тази политика, заради подписаното съглашение с ЕС. Те ще трябва да го реализират по един или друг начин. Към момента няма друга политическа алтернатива на Ципрас", допълни той.

Чуйте: