Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Чиновниците, работещи по роуминга не искат да пуснат темата: Паунова

Евродепутатът Ева Паунова за падането на роуминга

21.05.2015 | 01:00
Чиновниците, работещи по роуминга не искат да пуснат темата: Паунова

Ева Паунова, евродепутат от Европейската народна партия за сблъсъка между Съвета и ЕП коментира отпадането на таксите за роуминг в Денят он ер с Веселин Дремджиев на 20 май 2015.

Още по темата

Поредното предложение на Съвета е крайно незадоволително, каза Ева Паунова.

„То ни връща няколко стъпки назад спрямо заявеното на предишни срещи – иска преходен период 2016-2018, когато всеки европеец ще има само 40 минути изходящи и входящи обаждани, 40 текстови съобщения и 80 мегабайта данни в рамките на година“.

Според нея най-лошото, че приоритет на латвийското председателство беше да се постигне напредък по темата по време на председателството, което приключва след няколко седмици.

„Всички сме обезпокоени“, заяви Ева Паунова.

 

Защо Съветът на министрите по транспорт и съобщения е подложен на голям натиск от телекомите?

„Информацията, която имаме е, че в последните години натискът е на оперативно ниво – хората, изпълняващи чиновническа дейност някак си не искат да пуснат темата, защото тогава въпросът е какво ще правят. В момента големите телекоми печелят от роуминг. Няма лошо, всички трябва да печелим. В днешно време технологии позволяват икономиките ни да са по-различни – модерни, умни икономики. Те се променят и ние трябва да променяме начина, по който традиционните компании оперират. Трябва да иновират, да инвестират в тези сфери“.

„Ап-инокомиката /икономиката на приложенията, app/ в момента създава милиарден бизнес, а в следващите години се очаква тези милиарди да се умножат“, каза Паунова.

Чуйте целия разговор във видеото.