Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Петър Славов: Емитирането на 16 млрд. лв. външен дълг ще гарантира стабилно управление

Опозицията се опитва изкуствено да ескалира напрежение с измислени доводи, посочи депутатът от РБ

24.02.2015 | 21:46 Редактор: Весела Гиздева
Петър Славов: Емитирането на 16 млрд. лв. външен дълг ще гарантира стабилно управление

Емитирането на 16 млрд. лв. външен дълг е нужно на държавата, за да се гарантира стабилно управление. Това коментира депутатът от Реформаторския блок Петър Славов в ефира на Денят Он Ер с водещ Веселин Дремджиев.

Славов разкритикува Министерството на финансите за начина, по който са подходили при представянето на решението за теглене на нов заем.

„Фактите са ясни. Тази година има необходимост над 7 млрд. лв. да бъдат платени от държавата, догодина 1.8 млрд., следващата година са над 3 млрд. лв. Смисълът е да се гарантира стабилност в рамките на следващия  тригодишен период и да може да се работи спокойно“, посочи Славов.

Относно предстоящия утре дебат в пленарна зала депутатът от Реформаторския блок заяви: „Утре предстои един тежък дебат. Надявам се всички да проявим разум“.

Според Славов опозицията се стреми изкуствено да ескалира напрежението с измислени доводи, които създават грешни впечатления в общественото мнение. Славов допусна, че е възможно това да е част от хибридната война на Русия срещу България.

Чуйте коментара на Петър Славов в следващия видео материал: