Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Делян Добрев: България e една от най-заинтересованите страни от общ енергиен съюз

В момента има държави с много ниска цена на газа, има и такива с много висока, като България, коментира той

23.02.2015 | 22:05 Редактор: Весела Гиздева
Делян Добрев: България e една от най-заинтересованите страни от общ енергиен съюз

България e една от  най-заинтересованите страни  от общия европейски енергиен съюз. Той ще даде много по-големи възможности и по-добри условия при договарянето на цените на газа. Това коментира председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев в предаването „Денят Он Ер“ с водещ Веселин Дремджиев . 

„Ще има логика в това колко струва цената на газа в различните държави, защото в момента няма. В момента има държави с много ниска цена на газа, има и такива с много висока, като България“, каза Делян Добрев. 

Добрев съобщи, че „Булгаргаз“ е поискала намаляване на цената на синьото гориво с 13.34% . С колко точно ще поевтинее, зависи от решението на ДКЕВР. Очаква се през следващите тримесечия да има допълнително поевтиняване на газа в България заради рекордно ниските цени на петрола.  

Проектът  „Южен поток“ не е зачеркнат  изцяло от Русия, смята Добрев. 
Важното за страната ни е да започне проучването  за нефт в черноморските находища „Терес“ и  „Силистар“, подчерта председателят на енергийната комисия. 
„Интерес към тях има, въпреки, че заради ниските цени на петрола, това не е много благоприятно“- каза Добрев. 

Ефектът от санирането на жилищата по Националната програмата за санарине на жилищните блокове трябва да е 50 млв. лв. на година допълнителен разполагаем доход на домакинствата, посочи Добрев.  Ако вече санираните апартаменти в дадена сграда не отговарят на стандартите, те ще бъдат ремонтирани отново, обясни той. 

 

 

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
ely.toncheva
преди 9 години
Разговорът бе изключително интересен..!!Делян е един изключителен професионалист..и има завидно правилна и последователна мисъл....даваща конкретни отговори...! Поздравление за водещо Веселин Дерменджиев...подготвен..знаещ....!! Така се прави ..Телевизионно предаване с анализи на теми... политически...професионални ...икономически ...с интелект и компетентност....а не с кираджийски изпълнения както в сутрешните блокове на Нова ТВ...на БТВ....!!Разликата е огромна...!!! Отново поздравление....!!! Сигнализирай за неуместен коментар