Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Доц. Антоний Гълъбов: Най-добрата формула е програмно правителство с мандат на ГЕРБ

Най-важният проблем е актуализацията на бюджета

09.10.2014 | 22:10 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. Антоний Гълъбов: Най-добрата формула е програмно правителство с мандат на ГЕРБ

Най-добрата формула за ситуацията, в която се намира България е програмно правителство с мандат на ГЕРБ, което има достатъчна парламентарна подкрепа, смята политологът доц. Антоний Гълъбов. В предаването Денят Он Ер той заяви, че най-важното в момента е дневният ред на България. Нужно е ГЕРБ да работят през следващата седмица за решаването на неотложните проблеми на страната ни, допълни доц. Гълъбов.

"Трябва да разберем, че този дневен ред, който ще следва правителството поне през следващите 7-8 месеца е формиран от кабинета Орешарски. Това не е дневният ред, за който са гласували българските граждани. Това е дневният ред, който е формиран през дефектите на бившото управление." - обясни доц. Гълъбов.

Първият и най-важен проблем без всякакво съмнение е актуализацията на бюджета и параметрите, в които ще бъде увеличен държавният дългсмята политологът.

"Аритметиката показва, че мандатите на ГЕРБ плюс мандатите на РБ плюс мандатите на Патриотичния фронт формират мнозинство от 126 народни представители. Онова, което е много важно да се разбере е, че има съпротива срещу определени реформи, има отказ от разбиране за тяхната необходимост и е нужно да бъде постигнато съгласие, което наистина последователно да решава тези проблеми пред България, които са много сериозни." - допълни доц. Гълъбов.