Валери Симеонов погна заведенията в Слънчев бряг за нередности

Посетителите посрещнаха вицепремиера, данъчните и полицаите с викове "Оставка"

13.08.2017 | 12:06 Редактор: Тодор Петров
Валери Симеонов погна заведенията в Слънчев бряг за нередности

Вицепремиерът Валери Симеонов отново на дискотека в Слънчев бряг, за да се бори с шума в популярния курорт. В социалните мрежи се появиха клипове как клиенти на заведения освиркват поредната му среднощна акция.

Втората акция на вицепремиера Валери Симеонов от изминалата нощ в Слънчев бряг не беше посрещната никак радушно. 

Видеото, появило се в социалните мрежи, е озаглавено "Топло посрещане", а на него се вижда как инспекцията в нощния клуб е съпроводена с викове "Оставка" и "Довиждане" от посетителите на бара към вицепремиера. Вижда се и как Валери Симеонов, заобиколен от полицаи, въдворява тишина и в клуб "Бедрум" в Слънчев бряг. 

Според информация на Bulgaria ON AIR отново са били проверени и заведенията от първата акция в петък срещу събота. От МВР няма официален коментар за случая. В събота Симеонов разказа във Facebook една своя нощ в Слънчев бряг. 

Там участвал в групирането на полицаи, в изземането на музикални уредби, закопчаването на диджеи, затварянето на дискотеки, които после възкръсват. И всичко това, за да стигне до извода, че благодарение на тези действия Слънчев бряг и "нормален и тих европейски курорт" се превърнали в синоними. 

Малко по-късно в профила на Симеонов във Facebook се появи коментар на снощната проверка. По думите му държавата е влязва в ролята си и в "Бедрум".

"Открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона", пише вицепремиерът.

Репортаж на Ива Григорова.

Снимка: Архив