Джулай Морнинг и кампанията "Повече деца за България" едновременно в Тутракан

Ентусиасти проведоха шествие с мотори в града, за да подкрепят каузата на Фондация "Искам бебе"

30.06.2017 | 21:51 Редактор: Жанета Нейкова
Джулай Морнинг и кампанията

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Хиляди почитатели на рока от цялата страна и чужбина ще посрещнат първото юлско утро на брега на р. Дунав при Тутракан. Традиционно в концерта ще участва бившият вокалист на Юрая Хил Джон Лоутън и бившият вече кмет на Каварна - Цонко Цонев. 

Освен традиционния Джулай Морнинг, точно в Тутракан решиха да отпразнуват и 10-годишнината си Фондацията "Искам бебе". По-рано днес в града се проведе и шествие от мотори, на които имаше и деца.

Всички ентусиасти подкрепиха каузата, която подпомага в България да се раждат повече деца.

"Посланието на кампанията ни тази се година се казва "Повече деца за България", с която да подкрепим обществото. Не случайно избрахме Тутракан, тъй кат те празнуват и Джулай Морнинг. Благодарим на местната власт, която горещо ни посрещна", разказа пред Bulgaria ON AIR Мария Янева от Фондация "Искам бебе".

Средствата, които ще бъдат събрани, ще се дарят на двойки с репродуктивни проблеми.

"Подкрепихме каузата на "Искам бебе", защото желаем да се увеличи раждаемостта в страната, а много малко хора правят нещо по този въпрос", каза кметът на Тутракан Димитър Стефанов.

Атмосферата в града се поддържа от изпълнения на рок музиканти на сцената, на която утре и Джон Лоутън ще изпълни точно в 5:55 песента "July morning".