Във Facebook се продавали грешни отговори за матурата днес

Спешна проверка в МОН установи измамата за секунди, пише заместник - министърът на образованието и науката в Диян Стаматов във Facebook

29.08.2016 | 18:55 Редактор: Ирина Георгиева
Във Facebook се продавали грешни отговори за матурата днес

И тази година е имало опити за измама на матурата. Снощи в социалната мрежа Facebook са се предлагали отговори на въпросите на зрелостния изпит по български език и литература. От тях само 4 са били верни отговора (от 30), а това не стига дори за тройка. Това стана ясно от  публикация на заместник - министъра на образованието и науката в Диян Стаматов във Facebook.

"Скъпи ЗРЕЛОСТНИЦИ, не разчитайте някой да ви продаде готови и верни отговори. УЧЕТЕ!!! Отговорите, КОИТО СЕ ПРЕДЛАГАТ ВЪВ ФЕЙСБУК, НЕ СА ВЕРНИ", подчертава зам.-министърът Стаматов.

"Спешна проверка в МОН установи измамата за секунди. Измама, която е в резултат на лековерно доверяване. Но докато учениците не учат и разчитат на подсказвачи, тази порочна практика ще продължава, а парите им ще отидат в ръцете на злонамерени хора. Истинските отговори НЕ МОГАТ да изтекат преди началото на изпита", пише още той и призовава учениците да разчитат на възможностите си.