Премиерът: Ако исках кариера, щях да съм президент преди много години

Мразя несправедливостта, виждате нивото на тези, които претендират за власт, заяви Борисов

27.05.2016 | 13:50 Редактор: Тодор Петров
Премиерът: Ако исках кариера, щях да съм президент преди много години

Ако съм бил за кариера, щях да стана президент още преди много години, каза премиерът Бойко Борисов във връзка с предстоящите избори за държавен глава.

Той коментира и загатването от председателя на АБВ Георги Първанов, че може отново да се впусне в президентската надпревара.

"Нека си играят игрите, ние имаме да довършим нещата, които трябва да се правят и които не са направени десетилетия, защото никога не ги е имало в България. Ядосвам се на несправедливостта. Мразя несправедливостта", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът коментира и твърдението на Касим Дал, че само Борисов може да обедини десницата, ако се кандидатира за държавен глава. Според Борисов има достатъчно хора в ГЕРБ, които да бъдат обединители и да вършат работа.

"Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години", уточни той и допълни, че подобен пост никога не го е влечал. Премиерът не счита, че там може да бъде така полезен, както в момента.

"Виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта", каза още Бойко Борисов и добави, че никой не е забравил какво е това в Изпълнително бюро на БСП.

"Всички са били кой министър на спорта, кой министър на друго. Оставете ги, нека да си покажат мускулите мъжки", добави премиерът.