Свършиха най-скъпите козунаци в София

Столичани изкупиха луксозно опакованите празнични хлебчета с цена 59 лева

29.04.2016 | 10:25 Редактор: Тодор Петров
Свършиха най-скъпите козунаци в София

Най-скъпите козунаци в София - италиански, луксозно опаковани и на цена 59 лв., свършиха два дни преди Великден. Разграбени бяха и тези от 29 лв., които са същите, но без опаковка.

Скандално скъпите великденски хлябове се продаваха до четвъртък на обяд в деликатесния магазин на улица "Аксаков". Поръчки не се приемали още от 27 април. Цената е такава заради опаковката от ръчно изработена хартия с панделки, обяснява продавачка пред "24 часа" и допълва, че има три вида - с локум, стафиди или шоколад.

Проверка на изданието показва, че столични пекарни масово продават козунаци на доста високи цени. В сладкарница "Хлебар" козунакът е със стафиди и е 18 лева. Холандската пекарна "Джо Ван" предлага козунак със стафиди за 13 лева, а с шоколад за 9,50 лева, но с по-малък грамаж. 

Килограм козунак с орехи и локум в магазина Patisserie de Provence струва 12,99 лв. В сладкарница Dolce Amaro същото количество е 32 лева. 

На този фон в "100 грама сладки" е направо евтино, тъй като килограм козунак с шоколад, стафиди или локум е 16,90 лв. Иначе българските козунаци вървят между 4 и 10 лв.


2
0 rate up comment rate down comment 0
kameliastz@gmail.com
преди 7 години
Йоли, твои снимки се крадат ежедневно и се използват за различни цели. Самата аз преде време попаднах на мексикански сайт, в който твоята торта "Ани" беше представена като тяхна, с безумна рецепта. А, когато публикувах линк към рецептата ти, естествено ме изтриха.Предвид това, че си популярен кулинар, би трябвало поне българите да имат някакво съображение! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
delibozovayolanta@gm
преди 7 години
Здравейте,казвам се Йоли и снимката на козунака, която краси статията ви е моя. Не стига, че сте я взели без да ме попитате, ами сте изрязали от нея името ми, а за влошеното качество да не говорим! Най-лошото от всичко е, че ползвате снимката ми точно за тази статия! Защо не сложите снимка на козунак от 59 лв? Със сигурност ще подхожда много по-добре, отколкото един домашен козунак за 5 лв. Много моля този, който се грижи за облика на сайта ви незабавно да премахне моята снимка. Това са грубо нарушени авторски права! Надявам се, че ме разбирате съвсем правилно и ще реагирате незабавно! Сигнализирай за неуместен коментар