И автошколите готвят протест за Великден

Брашнът настоява за среща с транспортния министър Ивайло Московски

16.04.2016 | 16:57 Редактор: Васил Детелинов
И автошколите готвят протест за Великден

С протести по Великден заплашват и автошколите. Инструкторите настояват за нови правила на работи и промяна на листовките. От брашна очакват министъра на транспорта Ивайло Московски да се срещне с тях и покаже воля за реформа в сектора. В противен случай са готови на гражданско неподчинение.

Мариян Василев е автоинструктор от Горна Oряховица и повече от 7 години обучава млади шофьори. Разказва, че основният проблем в сектора е купуването на книжки. А до подкупа курсистите прибягват заради трудните и объркани листовки.

 Управителите на автошколите настояват още изпитите за С категория да се провеждат извън населените места. Искат държавата да подпомага финансово автошколите, както отсяване на добрите школи, които инвестират в обучението от лошите, които работят на критичния минимум.

Инструкторите искат и намаляване на бюрокрацията в работата им. За всички искания поставят и срок за среща с министър Ивайло Московски.

 Дори и да се стигне до протести обаче, това няма да се отрази на обучението на младите шофьори, категорични са от бранша.

Още в репортажа на Васил Детелинов.