Алексей Петров похвали МВР: Добре са си свършили работата

Той не познавал хората, които стреляли по него - те са жертва на поръчители

10.02.2016 | 13:05 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Не познавам хората, които са стреляли с ръчния противотанков гранатомет срещу мен, те са жертва на поръчителите, заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров преди началото на заседанието по делото "Октопод" по повод разкритите четирима украинци, които са извършили и организирали атентата срещу него на 29 октомври.

Още по темата

Петров добави, че умишлено се е дистанцирал от следствието, за да не пречи. Той похвали полицията за работата по стрелбата срещу него и шофьора му. По думите му установяването на самоличността на стрелците и организатора им е сигнал за "сериозен международен авторитет и респект срещу престъпния свят".

Украинецът Роман Логвиненко беше задържан като организатор на неуспешния атентат. Другите трима участници - Максим Чорний и Артьом Темпинский (сочени за преки извършители) и Йевен Балков (помагач) са напуснали страната и се издирват с червена бюлетина.

"Прословутият български песимизъм беше връхлетян от приятна изненада на разкритията на полицията. Това е знак за сериозен професионализъм и потенциал. Това е стимул за служителите в правосъдната система", коментира бившата барета, цитирана от БНР. 

"Това не е филм. Tова е реалността, колкото и брутално и невероятно да ви се струва", добави той.

МВР има информация за мотива за стрелбата, но не я огласява, за да се довърши разследването докрай, твърди Петров.