Само Борисов можел да предизвика предсрочен вот

Социалистите си знаят, че не зависи от тях

09.02.2016 | 16:31 Редактор: Мария Аладжова
Само Борисов можел да предизвика предсрочен вот

Въпреки недоволството си и социалистите са на ясно, че въпросът дали да има или не предсрочни избори е в ръцете на премиера Бойко Борисов.

Соцлидерът Михаил Миков за пореден път прогнозира, че кабинетът няма да изкара мандата си, но пък призна, че предсрочният вот може да бъде предизвикан само от Борисов, пише Dnes.bg

"Нито БСП, нито друга отделно взета партия в българския парламент може да ги предизвика", обясни той. 

"Наскоро бяха направени промени в правителството, това не е индикация, но в същото време не забелязвам някаква склонност за промяна на политиката, за отлагане на целия този хаос в образованието. Напрежението расте", заяви Миков.

Лидерът на левицата увери, че партията му е готова да участва в избори във всеки един момент.  

"Избирателите са тези, които дават оценка за политиката, която партията предлага. Другото са режисури, политически проекти, които се сглобяват, за да може да продължава дясната политика“, упрекна той.

Вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в сектора на здравеопазването ще бъде внесен следващата седмица, стана ясно от думите на Миков. 

Според него участниците в новия проект, които беше анонсиран днес от Лютви Местан ДОСТ,  подкрепят правителството. 

"Всеки има право да представя политически идеи и да ги структурира под формата на субект, участващ в политическия процес. Все още не съм видял платформа, програма, по какво се отличава и къде се ситуира този проект в политическото пространство“, коментира той.