Веселин Марешки коментира твърденията, че сам е взривил аптеката си

По думите му случилото се е опит за отклоняване на вниманието от цените на горивата в България

30.01.2016 | 11:39 Редактор: Мария Аладжова
Веселин Марешки коментира твърденията, че сам е взривил аптеката си

Бизнесменът Веселин Марешки заяви, че определя инцидента с взрива на аптеката му в Бургас като опит за отклоняване на общественото внимание от ситуацията с цените на горива в България:

"Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. През 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а не 0,50 лева? След като Бойко Борисов призова всички да се съобразят с падането на горивата, защо неговият подопечен кмет в града мълчи”, попита Марешки в ефира на Нова тв. 

По думите му твърденията, че самият той е взривил аптеката си са слухове, които се разпространяват преднамерено. Той изрази недоволството си, че вместо да се обсъжда това, че варненци са ограбвани, се коментират "две стъкла".

Аптеката на бизнесмена беше взривена в 3 ч. през нощта в петък в бургаския квартал "Славейков". В резултат от инцидента стъклата на долните етажи на блока, в който се намира обектът, също бяха изпочупени. Марешки успокои жителите, чиито апартаменти са засегнати, че ще поеме разноските по възстановяването на счупеното. 

Той бе категоричен, че няма предположения относно това кой е взривил аптеката му. В заключение Веселин Марешки добави, че не се страхува, а затова свидетелствал фактът, че е един от малкото бизнесмени, които ходят без охрана и не смята да променя това в бъдеще.