Взривиха аптека на Марешки в Бургас

Няма жертви

29.01.2016 | 10:33
Взривиха аптека на Марешки в Бургас

Взрив избухна към 03:30 в петък, 29 януари в аптека в Бургас, собственост на бизнесмена Веселин Марешки, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR в морския град.

Няма жертви, нанесени са само материални щети.

Компанията на Марешки в средата на октомври излезе и на пазара на горива като предложи по-ниски от средните цени на бензиностанцията си.

Разследва се дали взривът е свързан с конкурентна война с продажбата на горива.

Аптеката се намира в бл. 55 в бургаския комплекс „Славейков”. 

Рано сутринта полицията отцепи района и извършваше оглед на място.

Взривът е разрушил охранителната щора, изпочупил е стъклата на аптеката, както и стъклата на терасата на апартамента, който се намира над обекта.

Към 08.30 сутринта пристигна спецекип на ДОТИ Варна, който трябва да разследва вида на взрива.

Самият Веселин Марешки оповести позицията си относно инцидента. Той определи случилото се като опит за отклоняване на вниманието от факта, че въпреки ниските цени на горивата цените в "потребителската кошница" на българите умишлено не се свалят:

"През 2013 година цената на дизела беше 2,66 - цената на билетчето 1 лев. Днес цената на дизела вече почти е стигнала 1,50 лв. - билетчето продължава да е 1 лев, а в София дори ще достигне и 1,50 лв. Затова мисля, че с няколко счупени стъкла, всъщност се опитват да ни отклонят вниманието от истинските проблеми на тази държава", заяви Марешки.

По думите му премиерът Бойко Борисов също е обърнал внимание на несъответствието между ниските нива на цените на горивата у нас и потребителските цени.

"Аз няма да се предам. Избрал съм си пътя, ще го следвам. Знам, че ще е трудно, знам, че ще направя жертви. Но вярвам, че всички ние имаме право да живеем в една по-справедлива и добре устроена държава с щастливи хора", заключи предприемачът.