До 15 години затвор грозят производителя на ракията, убила четирима в Якоруда

Първоначални данни на експертизата сочат, че жертвите са починали вследствие на отравяне с метилов алкохол

28.12.2015 | 17:25 Редактор: Мария Аладжова
До 15 години затвор грозят производителя на ракията, убила четирима в Якоруда

До 15 години затвор грозят производителя на ракията, убила четирима в Якоруда. Окръжната прокуратура в Благоевград ще образува наказателно дело срещу Тайфи Метльов от Якоруда, предаде "Дарик".

Още по темата

Обвиняемият ще бъде разследван за престъпление по чл. 350 ал. 3 от Наказателния кодекс, за което законодателят предвижда от 3 до 15 години затвор. В дома на Метльов са открити още съдове с алкохолна течност. По случая е назначена химическа експертиза, заявиха от прокуратурата.

Междувременно от МБАЛ - Благоевград съобщиха, че най-вероятната причина за смъртта на четиримата мъже е натравяне с метилов алкохол. Това сочат първоначалните данни след извършена аутопсия на двама от отровените.

„Точно не мога да кажа, защото се пускат химични и биохимични изследвания, но със сигурност е отравяне с метил, защото и тези които лежат в отделението са с високи стойности на метил“, уточни д-р Огнян Митев, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че на четиримата души от Якоруда, които бяха приети в болница след отравяне със същата партида алкохол, са направени редица процедури за стабилизиране, включително и диализа.