По-евтин газ от началото на 2016 г.

Намалението няма да се отрази на цената парното

22.12.2015 | 17:05 Редактор: Васил Детелинов
По-евтин газ от началото на 2016 г.

По- евтин природен газ поиска Комисията за енергийно и водно регулиране от доставчика "Булгаргаз". С колко обаче ще поевтинее синьото гориво за първите три месеца на 2016 г.  ще стане ясно следващата сряда. От дружеството обещаха по-голямо поевтиняване на природния и през второто тримесечие на годината.

По - евтиният петрол се отрази и на цената на газа. С колко ще поевтинее синьото гориво обаче ще стане ясно в последния работен ден на годината - 30 декември. От Комисията за енергийно и водно регулиране предлагат от 1 януари синьото гориво да поевтинее с 2, 32% докато "Булгаргаз" с малко над 2 %.

"Колеги от "Булгаргаз" обръщам се към вас, ако е възможно до утре, когато е последния работен ден преди коледните празници, до края на деня да постъпи становището ви , за да може до 28 – 29 декември членовете на работната група да работят върху вашите предложения за корекции върху отделните ценообразуващи елементи. В противен случай те няма да могат да сторят това"- обясни председателят на  КЕВР Иван Иванов. 

 По –евтиният газ няма да се отрази върху цената на парното. За това е необходима промяна от 5 %

й като за това е необходима промяна от 5 %, пише "Фокус".

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-12-22/kevr-reshava-dali-shte-poevtinee-prirodniya-gaz-ot-dogodina
 

й като за това е необходима промяна от 5 %, пише "Фокус".

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-12-22/kevr-reshava-dali-shte-poevtinee-prirodniya-gaz-ot-dogodina
 

От "Булгаргаз" очакват така топлофикациите да съберат средства и платят задълженията си към дружеството. В края на годината те са над 240 милиона лева. По-чувствително поевтиняване на газа ще има от 1 април.

"За второто тримесечие очакваме значителен спад на цената като може да се ангажираме,ч е ще е минимум 10 %. За икономиката това са разполагаеми средства, които остават в индустрията, особено в индустрията за която природния газ е основен ресурс" -  обясни изп. директор на Булгаргаз Петьо Иванов.

Иначе председателят на КЕВР Иван Иванов, който е и член на ДСБ, заяви, че няма да подава оставка,заради излизането на партията на Радан Кънев в опозиция. Иванов припомни, че работи в комисията като експерт, а не като политическо лице.