Христо Иванов постави няколко въпроса относно кандидатурата на Захариева

Правосъдният министър в оставка заяви, че ще продължава да работи в посока реформи

16.12.2015 | 15:50 Редактор: Мария Аладжова
Христо Иванов постави няколко въпроса относно кандидатурата на Захариева

Големият въпрос е дали г-жа Екатерина Захариева ще има политически мандат за подкрепа на реформата. Това бяха думите на правосъдния министър в оставка Христо Иванов в парламента днес, предава Агенция "Фокус".

По думите му големият въпрос пред новото политическо ръководство на Министерството на правосъдието е какъв ще бъде фокусът на мандатът му и дали ще срещне политическа подкрепа. Говорим за наистина решителни промени в Закона за съдебната власт, уточни Иванов. Министърът в оставка заяви, че ще продължи да работи в посока реформи.

Това е моята кауза, на целия ми професионален живот, допълни той.

Днес премиерът на страната Бойко Борисов обяви пред журналисти, че след съвещание с управляващата коалиция, депутатите са се спрели на кандидатурата на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. Парламентарното гласуване за това дали тази кандидатура да бъде одобрена или не, ще се състои в петък. По думите на премиера гласуването е планирано за този ден, за да може Захариева да проведе срещи с представителите на всички партии. 

Коя е Екатерина Захариева и и каква е професионалната ѝ биография до този момент - вижте в следващото видео: