Днес се решава съдбата на Реформаторския блок

От ДБГ ще внесат декларация за подкрепа на правителството

15.12.2015 | 09:46 Редактор: Мария Аладжова
Днес се решава съдбата на Реформаторския блок

Днес лидерите на партиите от Реформаторския блок ще се съберат в централата на СДС на "Раковски" 134, където ще бъдат обсъдени по-нататъшните действия и позиции на реформаторите.

Срещата се състои два дни след като Демократи за силна България /ДСБ/, начело с Радан Кънев, взеха решение да излязат в опозиция, а СДС и Движение "България на гражданите" /ДБГ/ заявиха, че ще продължат да подкрепят властта. Очакванията са, че днес от ДБГ ще предложат на партньорите си от блока декларация за подкрепа на правителството с ясен ангажимент, че през първите 6 месеца на 2016 г. ще бъдат постигнати резултати в антикорупционното законодателство, съдебната реформа, реформите в здравеопазването и образованието и оптимизирането на разходите в енергетиката:

Следващите шест месеца ще са много важни за нас. ДБГ предлага мостове, а не ги гори. Ние предлагаме график за ускоряване на реформите в шест приоритетни области, заради които да продължим с подкрепата си за управлението. Това заяви в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите Меглена Кунева и призова останалите партии в Блока към конструктивно отношение, заяви лидерът на ДГБ Миглена Кунева.

По думите ѝ с подписите си под декларацията, партньорите ще гарантират единството на блока. "Или си в опозиция, или не си. Трето положение няма", заяви Кунева относно решението на ДСБ да излязат в опозиция. Що се касае до предположенията, че именно тя е ще заеме поста на новия правосъден министър, лидерът на ДГБ категорично отрече тези твърдения.