Атанас Атанасов: Ако Хр. Иванов си тръгне, тръгва си и ДСБ

Депутатът заяви, че е формирано мнозинство, което спира промените в Конституцията

04.12.2015 | 11:35 Редактор: Мария Аладжова
Атанас Атанасов: Ако Хр. Иванов си тръгне, тръгва си и ДСБ

Христо Иванов ще е министър дотогава, докато представителите на ДСБ са във властта - ние сме комплект. Това заяви зам.-председателя на временната комисия за обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията Атанас Атанасов, предаде БНР.

Той подчерта, че правосъдния министър не може да бъде изваден от правителството, въпреки волята на ДСБ. 

Атанасов заяви, че нито една поправка, касаеща работата на прокуратурата не беше подкрепена. Това според него се дължи на мнозинството, формирано в защита на статуквото в прокуратурата. По думите на Атанасов съотношението на съдиите във ВВС също е било формирано с преднамерена цел от това мнозинство, за да не се случат промени в сегашната структура на правосъдната система.

Депутатът от Реформаторския блок подкрепи тезата, че аферата „Яневагейт” е изкарана на светло, за да останат в сянка кукловодите ѝ. Той отрече твърдението, че партията му стои зад скандала.

"Прекият ефект на този скандал доведе до много сериозно обединяване и сплотяване на противниците на съдебната реформа и на защитниците на статуквото. Един от участниците е правил тези записи. Чакан е удобен момент в съчетание с няколко интереса. Основна прицелна точка на тази атака е премиера Борисов", допълни Атанасов.