Георги Костов: Категорично взривно вещество в микробуса към момента няма

Не е изключено багажът на Т1 да е бил в досег с взривното устройство, уточни главният комисар

02.12.2015 | 09:17 Редактор: Ирина Георгиева
Георги Костов: Категорично взривно вещество в микробуса към момента няма

Категорично взривно вещество в микробуса към момента няма. Това съобщи главният комисар на МВР Георги Костов за NovaNews по повод съмнителния бус на летище София. По думите му не е изключено багажът на Т1 да е бил в досег с взривното устройство.

Установено е, че двама души са влезли с микробуса в страната, а към момента не са на територията на България. Самоличността им е установена - те са граждани на бившата съветска република. Единият е излетял към страна-членка, а другият - към страна от бившия Съветски съюз. Костов отбеляза, че избраният от тях маршрут "не е обичайна практика".

"Самият автобус и самите лица имат рисков профил, което не означава, че са лоши хора. Рисковият профил е начертан още след събитията от 13 ноември." - поясни главният комисар, цитиран от NovaNews.

Две кучета и два различни уреда са установили наличие на експлозиви, поясни Костов. Според него те може да са се заблудили от денковете с козметика в буса, но не изключи и възможността багажът да е бил в досег с взривно вещество.