Прокуратура ще иска имунитета на Волен Сиров

Води се разследване за хулиганство срещу неизвестен извършител, заради депутатските имунитети на Сидеров и Чуколов

10.10.2015 | 15:44 Редактор: Мариета Иванова
Прокуратура ще иска имунитета на Волен Сиров

Прокуратурата подготвя протокол за сваляне на имунитета на лидера на „Атака” Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов. Това е обявил на брифинг Христо Динев – градски прокурор на СГС, съобщава Агенция Фокус.  

Срещу двамата депутати се води разследване за хулиганство, свързано с непристойни действия, грубо нарушение на обществения ред, неуважение към обществото и органите на реда, отличаващи се с особена дързост и цинизъм.

Повод за действията на прокуратурата е предизвиканият от депутатите скандал на 9 октомври в столицата. Припомняме, че по информация на очевидци лидерът на „Атака” е проявил агресия срещу клиенти на магазин за алкохол и цигари в центъра на столицата. По думите на Сидеров в магазина се е извършвала продажба на наркотици.

От днешния брифинг на държавното обвинение стана ясно, че към момента са разпитани 15 свидетели.

На извънредния брифинг в Софийски градски съд директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов посочи, че му е било докладвано, че Десислав Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор, предава Агенция Фокус.

„В 22.21 часа лице, представило се като Славов с оставен GSM, подава сигнал на телефон 112, че на „Раковска“ в магазин за алкохол и цигари се продават акцизни стоки без бандерол. Сигналът е получен от дежурна на Първо районно и е разпореден за автопатрул. В 22.28 минути, малко преди патрула да пристигне на място, е получен друг сигнал на телефон 112 от лице, представило се като Румен Асенов, продавач в магазин за алкохол и цигари“, разказа Маринов. От думите му стана ясно, че продавачът на магазина е ”подал сигнал, че лицето Волен Сидеров с група лица около него възпрепятстват дейността на магазина и правят скандал“,

Екип на Bulgaria ON AIR  беше на мястото на скандала и го снима. Може да видите кадри от видеото.

Повече по темата може да гледате и в  емисиите Новини на Bulgaria ON AIR.