Цвета Караянчева сезира ОИК в Кърджали заради включване на непълнолетни в предизборна кампания

Поводът е организиран от кандидатът за кмет на ДПС Хасан Азис конкурс за есе и рисунка на деца до 18 години

09.10.2015 | 14:06 Редактор: Мариета Иванова
Цвета Караянчева сезира ОИК в Кърджали заради включване на непълнолетни в предизборна кампания

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева сезира Общинската избирателна комисия в Кърджали заради инициатива на кандидатът за кмет на ДПС Хасан Азис.  В посочените от пресцентъра на ГЕРБ мотиви става ясно, че сигналът е за въвличането на непълнолетни в предизборната кампания от ДПС и издигнатият от партията кандидат за кмет.

„До всички училища в Кърджали са разпратени покани за участие в конкурс за есе и рисунка на тема „Моята мечта за Кърджали“, организиран под егидата на Хасан Азис и предназначен за деца до 18 години. Творбите трябва да бъдат изпратени по пощата или на електронния адрес на Общинския съвет на ДПС“, се посочва в разпространеното до медиите съобщение на ГЕРБ.

„Възразявам остро срещу използването на детски труд и таланти за политически цели и участието на непълнолетни в предизборната кампания под каквато и да е форма. Намирам подобно поведение за недопустимо и очаквам намесата на ОИК. Прояви, целящи  извличането на политически дивиденти и реклама чрез деца, нарушават изборните правила, човешката етика и противоречат на здравия разум“, категорична е Караянчева, цитирана от ГЕРБ.