Бъчварова: Ново звено анализира как се осъществяват политиките на ръководството

Добрият анализ е ключов, за да установяваме слабите места

10.09.2015 | 17:37 Редактор: Ирина Георгиева
Бъчварова: Ново звено анализира как се осъществяват политиките на ръководството

Във времето, в което мога да си позволя, пътувам, за да се запозная пряко с работата и проблемите на дирекциите. Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова като подчерта, че обществените очаквания към МВР са изключително високи, защото представлява държавността и отстоява върховенството на закона в страната.

"Мое задължение е да защитавам интересите на служителите и да работя за подобряване на системата, но същевременно с това ще поддържам и стриктния контрол над работата на служителите и тяхното поведение."- подчерта тя по време на разговорите й със служителите за организацията и условията на работа. 

Министър Бъчварова обясни, че е сформирано звено, което да анализира как се осъществяват политиките на ръководството, което до този момент не е съществувало в МВР. Добрият анализ е ключов, за да установяваме слабите места и ще се изисква отчетност всеки ден от всеки един ръководител, подчерта тя. 

Приоритетите в работата на национално ниво остават овладяване на миграционните потоци и борбата с каналджийството, като вече се вижда последователната и успешна работа в тази насока, но трябва подобряване на пътно-транспортната обстановка, където резултатите са все още неудовлетворителни, посочи Бъчварова.

Трябва да продължи подобряването и на противодействието на битовата престъпност, като вече се създава организацията за повече полицейско присъствие на улицата, както и видеонаблюдение, подчерта министърът. По думите й има положителните резултати при борбата с контрабандата.

Директорът на ОДМВР старши комисар Венцислав Момчилов запозна министър Бъчварова с резултатите от противодействието на престъпността в областта. Той подчерта, че по отношение на битовата престъпност на територията няма драстични случаи, а противозаконните отнемания на автомобили са сведени до минимум. Областният директор представи накратко и свършеното по организацията на охраната на предстоящите избори за местна власт.