Даниел Митов: Миграционният поток не е насочен към България

Ясно е че българската държава трябва да охранява границите си и ние това го правим и го правим добре, коментира министърът

26.08.2015 | 15:18 Редактор: Георги Стоянов
Даниел Митов: Миграционният поток не е насочен към България

„Инструкциите и заповедите, които са дадени, питайте министрите, които дават заповеди в случая. Това е от една страна. Аз мога и да съм информиран, само че въпросът не е към мен, вие това го знаете”, допълни той.

Ясно е че българската държава трябва да охранява границите си и ние това го правим и го правим добре, каза още министърът.

„Въпросът е, че вие знаете много добре, че миграционният поток не е насочен към България, той е насочен на запад и на север и ние като държава сме длъжни да отделяме внимание на охраната на границите си.Когато има заплаха от евентуален бежански натиск по някоя от другите ни граници, ние превантивно сме длъжни да предприемем съответните мерки”, подчерта Митов.

„Миграционен натиск има и в момента по българо турската граница. Въпросът е в следното, ние сме направили всичко възможно, за да осигурим охраната на границите и нейното наблюдение, за да сме наясно, какво се случва. Ние трябва да знаем, ако започне такъв бежански натиск и явно ще се прилагат същите процедури, каквито се прилагат и на българо - турската граница”, изтъкна министърът.