Еxpert.ru: България е изгодна дестинация за покупка на имоти

Повече от 300 хил. руснаци вече са закупили къщи и апартаменти в Българи

20.08.2015 | 19:25 Редактор: Ирина Георгиева
Еxpert.ru: България е изгодна дестинация за покупка на имоти

Дестинациите за покупка на недвижими имоти се промениха много през изминалата година. Чуждестранните лидери все повече се интересуват от привличането на нови инвестиции, пише руският сайт Еxpert.ru. В резултат на това в много страни цените на имотите значително спаднаха.

Разходите са климатизираха с модерната руска действителност и благоприятната парична инвестиция все още продължава да е гореща тема, пише електронното издание.

На първо място сред атрактивните страни за покупка на недвижима собственост, медията нарежда България. Определя я като постоянен лидер в класацията за покупка на имот.

Повече от 300 000 руснаци вече са закупили къщи и апартаменти в Българи определен от тях за "главна вила". Според руската медия България е привлекателна най-вече заради ниската цена на квадратен метър, благоприятен климат, , възможността за руските граждани да пристигат на място с облекчено издаване на визи. Българското законодателство позволява покупката на недвижимост практически за всеки. В същото време слаба страна на инвестициите в страната е трудността да се приеме българско гражданство - всяка година то трябва да се потвърждава срещу определена сума.

Страните, които се нареждат в класацията като благоприятни за покупка на имот са Испания, Турция, Гърция и Тайланд.